Uggs zijn uit?

uggs

Uggs zijn uit?

Veel mensen zullen blij zijn met het nieuws: de verkoop van Uggs is enorm gedaald. De makers van het bekende merk Uggs Australia 'Deckers' moesten treurig een winstdaling van 31% constateren.

Uggs zijn uit: verklaringen voor de dalende verkoopcijfers van Uggs

Uiteraard wordt er woest naar een verklaring gezocht voor de dalende verkoopcijfers! Hier zijn er een paar:

  1. Uggs hebben een slecht image: ze zijn slordig en lelijk
  2. Uggs worden veel gedragen door ordinaire sterretjes in real life soaps, en dat doet hun image ook geen goed
  3. Oktober was relatief warm. Ik liep in oktober inderdaad in mijn andere spuuglelijke schoenen: Birkenstocks in Jezusmodel
  4. Uggs zijn gewoon 'uit'

Alternatieven voor dure Uggs van Uggs Australia

Deckers heeft prijsverlagingen aangekondigd om de boel te redden, en dat vind ik dan weer uitstekend nieuws. Want de prijzen van 'echte' Uggs oftewel Uggs Australia liggen mijlenver buiten mijn bereik. Ik ga echt geen 250 euro neertellen voor een paar Uggs. Ik ben heel tevreden met mijn Whooga Uggs die minder dan de helft kosten, en ook heerlijk warm zijn. Verder heb ik geëxperimenteerd met Uggs van NZ Nature en  Love From Australia.

Uggs zijn uit want ze zijn lelijk

Uggs zijn lelijk, dan kan ik niet ontkennen. Maar ze zitten zooo heerlijk! Elke herfst/winter probeer ik weer af te kicken van mijn Uggs, en 'echte' schoenen te dragen. Maar als ik dan een dag met ijskoude tenen heb rondgelopen grijp ik toch weer naar mijn Uggs. Ze zijn zo lekker warm, comfortabel en troostrijk. Zelfs tien-minuten gesprekken op school kan ik aan als ik mijn Uggs draag!

En dat je ze zonder sokken kunt dragen vind ik ook geweldig. Vooral omdat sokken bij ons thuis altijd kwijtraken. Ik heb een enorme wasmand vol met eenzame sokken, die hun partner zijn verloren. En bovendien leert de ervaring dat sokken niet helpen tegen mijn koude tenen.

Dus ook al zegt iedereen dat Uggs uit zijn, dat kan mij niet schelen, want ik droeg ze toch al niet omdat ze 'in' waren. Ik draag ze omdat ze heerlijk zitten.

Uggs zijn uit: Uggs zelfs in de ban in de VS?

Ugg haters zullen het ongetwijfeld kunnen waarderen: het nieuws dat in Amerika een middelbare school kinderen heeft verboden Uggs te dragen. Uggs blijken namelijk bij uitstek geschikt om mobieltjes in mee te smokkelen! Tijdens de les haalden leerlingen hun mobieltje uit hun Uggs, en begonnen druk berichten op Facebook te posten.

Het verbod geldt overigens voor alle 'open boots', maar vooral de Uggs halen het nieuws!

Ik had eigenlijk nooit zo stilgestaan bij de smokkelmogelijkheden van Uggs, maar ik heb het even getest, en inderdaad: een mobieltje past er makkelijk in!

Mobieltjes in de klas

Bij ons op school mogen de kinderen hun mobieltje wel meenemen in de klas, maar hij moet uit. Gaat het ding toch af tijdens de les, dan wordt het ingenomen. Ik vind het terecht dat mobieltjes verboden worden in de klas. Het moet als leerkracht gekmakend zijn, als je voortdurend gestoord wordt in de les.

Maar om er nou Uggs voor te verbannen?!

Ik kan wel erg genieten van de berichtgeving, en woordspelingen in de krantenkoppen. Neem nou deze: 'Things are about to get Uggly'!

Wat vind jij van de verbanning van Uggs?

N.B. wat ze van mij wel mogen verbannen zijn die akelige nep Uggs, waarbij mensen letterlijk naast de zool lopen…

Is de vraag of iets 'in' of 'uit' is voor jou van belang om iets te dragen? Zijn uggs uit denk jij?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie