Echte sheepskin laarzen: Canterbury Uggs

canterbury uggs

Nu mijn vertrouwen in Whooga Uggs beschadigd is, heb ik besloten om weer voor een paar Canterbury Uggs laarzen te kiezen. Die waren heerlijk warm, en zaten fijn. De reden dat ik naar Whooga Uggs overliep, was vooral het gedoe met invoerrechten en zo.

Uggs kopen op NZNature: 126 euro

De vorige keer kocht ik Canterbury uggs bij NZNature. Dus dat was mijn eerste stop! Maar ik vond het niet duidelijk of de Uggs die ze verkochten nog van het merk Canterbury waren. Dus mailde ik ze, en vroeg het. Wat blijkt? Ze verkopen nu andere sheepskin laarzen bij NZNature. Om precies te zijn van Golden Fleece.

N.B. NZ Nature verkoopt nog wel de superthread Uggs van Canterbury. Alleen de Surfer Hi Top Sheepkin boots, die ik ooit van hen kocht, zijn nu van een ander merk.

Golden Fleece Uggs

Golden Fleece uggs kosten maar 105 euro, inclusief verzendkosten! Maar ik weet uit ervaring dat ik wel te maken krijg met invoerrechten rond de 21 euro. Dat zou het totaal op 126 euro brengen. Nog steeds niet duur voor een paar echte sheepskin laarzen.

Maar sheepskin laarzen/ uggs zijn echt behoorlijk verschillend per merk. En ik durf eigenlijk niet een nieuw merk te proberen. Zeker niet als ik met invoerrechten te maken krijg. Dan kies ik toch liever voor Canterbury uggs. Daarvan weet ik tenminste dat ze goed zitten.

Uggs kopen op Canterbury Leather: 137,20 euro

Nou blijkt Canterbury ondertussen zelf ook een website en shop te hebben! Maar de laarzen zijn daar wel duurder: 229 NZD oftewel 137,21 euro. Het grote voordeel van Canterbury is dat ze een kortingscode aanbieden voor Europese kopers! Met die code gaat er 20% van de prijs af. Zo compenseren ze voor de invoerrechten.

Bij Canterbury zeggen ze dat je op zo'n 20% invoerrechten moet rekenen. Dat zou dus 27,46 zijn. Dit wordt dus van 137,21 afgetrokken bij het afrekenen. Maar goed: dan betaal je voor de Canterbury laarzen dus nog steeds zo'n 11 euro meer dan voor de laarzen van NZNature. En je hebt het gedoe bij de deur, dat je de postbode moet betalen. Zie ook Invoerrechten Amerika.

Canterbury uggs gekocht via ebay.co.uk

Ik was nog aan het overwegen wat ik zou doen, toen ik een paar Canterbury uggs tegenkwam op de Engelse ebay. De Ava Tall Chestnut sheepskin boot om precies te zijn. Dit is een wat duurdere Ugg laars van Canterbury. Die normaal 166 euro kost.

Op de Engelse eBay kostten ze 95 pond. Met de verzendkosten erbij kwam het op 110 pond. In totaal komt dat op zo'n 131 euro.

Ik heb de sprong dus maar gewaagd.

Canterbury Uggs Ava: elegante neus

Toen ik ze uit de doos haalde viel me één ding meteen op: ze hadden een elegante neus! De meeste Uggs zijn toch vrij lomp. Ik neem dat altijd voor lief, omdat ze zo heerlijk zitten, maar ik kan hun lompe uiterlijk niet ontkennen. Ook de zool zag er degelijk uit: vaak ogen zolen van Uggs wat goedkoop vind ik. Bovendien hebben de Uggs van Whooga die ik vaak draag weinig profiel. Daardoor glijd je er bij gladheid makkelijk op weg.

Canterbury Uggs: draagcomfort

Ik deed ze aan, en ze zaten echt heerlijk. En lekker warm. Precies zoals Uggs horen te voelen. De Canterbury Uggs model Ava zijn iets hoger dan het classic tall model, waardoor ik lekker warme benen had.

Canterbury Uggs: kies 1 maat kleiner dan je normaal draagt

Maar er is één ding wat er toch misging en dat is de maat! Ik kocht deze Canterbury Uggs in maat 38. Maar ze vallen vrij ruim. Sterker nog, ze zijn geschikter voor iemand met maat 39. De treurige conclusie is dus, dat ze mij te groot zijn. Maar daar kwam ik pas achter nadat ik ze 1 ochtend had gedragen. Toen ik ze aan deed toen ik ze kreeg, vond ik ze alleen maar heel fijn zitten.

Maatvoering is een bekend probleem bij uggs en sheepskin laarzen. Doordat ze van binnen helemaal van wol zijn, vallen de maten heel verschillend. In het geval van Canterbury Uggs zou ik dus adviseren 1 maat kleiner te kopen dan je gebruikelijke maat. Ik vind het jammer dat ze dit op de site van Canterbury Leather zelf niet vermelden.

Er zit dus tot mijn spijt niets anders op dan deze uggs te verkopen. Van het geld kan ik ze dan een maat kleiner aanschaffen.

2 reacties

  1. Bedankt voor je reactie!

    Als je een paar van Booroo bestelt, zou je dan een verslagje kunnen schrijven voor Alles over uggs? Dan hebben we hier nog een merk waar mensen meer informatie over kunnen vinden! Dat echt geweldig zijn!

    Ik merk zelf ook dat het vaak heel lastig is om goede reviews te vinden van uggs laarzen. Daarom deel ik zoveel mogelijk van mijn ervaringen op Alles over Uggs!

  2. Jammer hoor, dat je zo vaak alternatieve merken sheepskinlaarzen uitprobeert, maar ze meestal erg tegen blijken te vallen! Ik heb misschien een tip voor je: op zalando.nl, kan je, eventueel met kortingscodes, sheepskinlaarzen kopen van o.a. Shepherd en Booroo! De verzending is gratis, en als de laarzen je niet bevallen mag je ze gratis terugsturen. 😀 Ik zit eraan te denken om een paar van Booroo te bestellen, helaas vind ik enkel wat reviews van dit merk op de Duitse website van Zalando, maar als ze niet goed zijn kunnen ze toch terug worden gestuurd. 😉

    En op Uggaustralia.com is er een lijst met erkende Ugg verkooppunten op het internet. Heel veel websites hebben nu uitverkoop van Ugg Australia, voornamelijk de gekleurde versies, maar ook een aantal "normale" varianten. 😀

    Ik kijk uit naar je review van je laatste alternatieve Ugg laars!

Geef een reactie