Shepherd sheepkin laarzen: geweldige uggs!

shepherd uggs

Shepherd sheepkin laarzen zijn een goed alternatief voor de dure uggs van Uggs Australia. Sinds Whooga Uggs eerst in kwaliteit achteruit ging en vervolgens zelfs failliet ging had ik geen goed alternatief meer voor goede, warme uggs.

Maar de sheepskin laarzen van Shepherd zijn een geweldig alternatief. En ze zijn niet eens duur. Ik kocht ze op ebay.co.uk voor maar 38,40. En dat is inclusief verzendkosten!

Sheepskin laarzen van Shepherd

De schapenvacht laarzen van Shepherd zijn helemaal gevoerd met warme schapenwol. Dus zowel de schacht, als de hele voet, tot en met de tenen aan toe. En, niet onbelangrijk bij uggs, de achterkant van de hiel is keihard en dus heel stevig.

Zelfs de zool is leuk: die is namelijk bedrukt met kleine schaapjes. Op de hiel zie je in bescheiden letters het merk Shepherd staan.

Een ander groot pluspunt van deze uggs laars is dat hij minder lomp is dan de klassieke ugg.

Shepherd sheepkin laarzen kenmerken op een rijtje

  • De hoogte van de schacht van de laars is 26,5 cm. Hij komt dus ongeveer tot de kuit.
  • De bovenkant van de schat is ongeveer 15 cm wijd. Maar bovenaan is de schacht een stukje open, waardoor je hem heel makkelijk kunt aantrekken.
  • Deze sheepskin laarzen hebben twee gespen: eentje om de voet, en eentje bovenaan de schacht. Beide gespen kunnen versteld worden, en naar smaak strakker of losser gezet worden.
  • De laars ziet er degelijk en sterk uit. Je kunt zien dat het een kwaliteitslaars is.
  • Rubberen zool

Hoe vallen Shepherd sheepkin laarzen: de maatvoering

Als er iets belangrijk is om te weten als het over uggs gaat, dan is het wel hoe ze vallen. Ik heb nog nooit schoenen of laarzen gehad die zo verschillend uitvallen per merk. In het geval van de Shepherd uggs kun je je normale schoenmaat hanteren. Ik heb normaal een ruime maat 38. De laarzen die ik kocht zijn maat 38, en zitten prima.

Over Shepherd uggs en laarzen

Shepherd is een Zweeds merk. Ze maken al meer dan 30 jaar schoenen en laarzen van schapenhuiden. Shepherd heeft eigen leerlooierijen om de kwaliteit van de Shepherd schoenen en laarzen te garanderen. Dus geen gedoe met 'made in China!'

Diervriendelijke productie

Er zijn afschuwelijke films in omloop waarin schapen worden gedood om er uggs van te maken. Op de website van Shepherd staat te lezen dat ze alleen materiaal kopen van suppliers die garanderen dat ze aan Shepherds strenge, diervriendelijke eisen voldoen.

Waar kun je Shepherd laarzen kopen?

Shepherd heeft zelf geen winkel. Maar verschillende winkels hebben Shepherd laarzen in het assortiment.  In Nederland kun je o.a. bij Zalando terecht voor Shepherd laarzen. Klassieke zwarte uggs kosten daar 149,99.

Maar je kunt ze dus ook op de Engelse eBay vinden!

Conclusie over Shepherd uggs

Shepherd uggs zijn een heel goed alternatief voor de dure uggs van Uggs Australia. Voor een paar Classic Tall uggs van Uggs Australia betaal je meer dan 200 euro. De Shepherd versie kost de helft. En dan hebben de Shepherd uggs nog het voordeel dat ze niet in China gemaakt worden, maar in Zweden.

Ik ben er in ieder geval helemaal blij mee!

Geef een reactie