Uggs Bailey Bow gekocht

uggs bailey bow

Ik ben eindelijk overstag gegaan: ik heb 'echte' Uggs gekocht van het merk Uggs Australia. Uggs Bailey Bow om precies te zijn.

Sinds Whooga Uggs ter ziele is gegaan, heb ik niet meer goed kunnen slagen voor Uggs. En door al die experimenten met andere, goedkopere soorten Uggs was ik uiteindelijk niet goedkoper meer uit.

uggs bailey bow

Nieuw model Uggs: Uggs Bailey Bow

Bovendien viel ik voor de charmes van het nieuwste model uggs van Uggs Australia: de Uggs Bailey Bow. Dit zijn korte uggs met strikjes op de achterkant. Ik vind ze werkelijk prachtig. En door ze bij de Bijenkorf te kopen, kon ik de punten van mijn Bijenkorf klantenkaart gebruiken om nog wat extra korting te krijgen. In totaal had ik voor 25,- euro punten. Daardoor kon ik mijn Uggs Baily Bow uggs kopen voor 175,-.

Informatie over de Uggs Bailey Bow

Bovenleer van de Uggs Bailey Bow

17 mm dik Twinface-bovenleer
Vaste sierstrikken langs de achterschacht
Nylon stiknaden

Inlegzool Uggs Bailey Bow

17 mm UGGpure™ sockliner die op natuurlijke wijze vocht afvoert

Buitenzool

Lichte en soepele zool van gegoten EVA met gepatenteerd buitenzoolontwerp

uggs bailey bow

Hoogte Uggs Bailey Bow

Schachthoogte 19,1 cm

Binnenkant Uggs Bailey Bow

Wol uit Australië, Engeland, Ierland of de VS

Achterkant

Wat deze uggs zo leuk maakt, zijn de strikjes aan de achterkant. Die kun je overigens niet losmaken! Ze zitten er opgestikt. Ze hebben dus geen functie. Behalve er mooi uit zien.

Mijn ervaringen met de Uggs Bailey Bow

Toen ik ze voor het eerst aantrok vond ik ze meteen fijn zitten. Maar ik maakte me eerst wel zorgen of ze niet te groot waren. Uggs vallen vaak zo verschillend uit. En omdat de wol in de Uggs door het dragen platter wordt, kunnen Uggs ruimer gaan zitten. Maar na een nachtje slapen, besloot ik dat ze echt wel 'true to size' zijn.

uggs bailey bow

Maat Uggs Bailey Bow: true to size

Op de site van Uggs Australia staat een maattabel. Daar staat bij hoe je je voet moet meten. En vervolgens kijk je aan de hand van je voet in centimeters welke maat je moet hebben. Mijn voet is 23,5 centimeter. Dat betekent volgens de Uggs maattabel dat ik maat 38 moest hebben. Dit is ook mijn normale schoenmaat.

uggs bailey bow

Helaas staat er op de Uggs website nergens informatie over hoe ze vallen. De maattabel is natuurlijk leuk. Maar omdat Uggs vaak anders uitvallen, is informatie hierover wel zo handig. Ik heb o.a. op www.amazon.com de reviews van deze uggs gelezen. En de meesten gaven aan dat ze true to size vallen. Er waren een paar reacties waarin mensen schreven dat je ze beter een maatje kleiner kunt kopen. Maar die waren in de minderheid.

Daarom heb ik de sprong gewaagd, en ben afgegaan op de maattabel. En tot dusver lijkt dit goed uit te pakken.

uggs bailey bow

 

Inmiddels loop ik ruim 4 jaar op mijn geliefde Uggs met aan de achterkant romantische strikken: Uggs Bailey Bow. Ik kocht ze vier jaar geleden online bij de Bijenkorf. Maar je kunt goed zien dat ik ze veel heb gedragen, want ze zien er best viezig en afgetrapt uit. Ik draag ze nog steeds dagelijks, omdat ze zo lekker zitten en lekker warm zijn. Maar als ik ergens naar toe moet, doe ik toch maar even wat nettere laarzen aan. Omdat Uggs Bailey Bow zo fijn zijn, en zo mooi, wilde ik daarom graag een paar nieuwe kopen.

Uggs Bailey Bow aanbiedingen: vaak nep

Dus zocht ik op Black Friday naar een leuke aanbieding voor Uggs Bailey Bow. Helaas kon ik dit model niet voordelig vinden. Soms leek het alsof ik een paar had gevonden voor een voordelige prijs, maar dan zat er een addertje onder het gras. Bijvoorbeeld dat de aanbieding alleen gold voor de lelijke, lichte kleur sand. Of voor maat 43. Zo gauw ik dan de kleur chestnut aanvinkte en mijn maat 38, kreeg ik een veel hogere prijs voor de Uggs te zien. Erg flauw vind ik dat.

Uggs Bailey Bow voordelig gevonden via Engelse eBay

Maar via de Engelse eBay heb ik nu toch een mooi paar op de kop getikt.

Ik betaalde 160,42 voor een paar Bailey Bow Uggs van Uggs Australia.

Even te vergelijking: in Nederland betaal je zo'n 220,- euro voor dergelijke laarzen.

Als het om Uggs gaat ben ik altijd erg voorzichtig, want er zijn veel nepperds in omloop, en er zijn veel onbetrouwbare verkopers. Als Uggs heel goedkoop worden aangeboden, is daar meestal een reden voor, namelijk dat ze nep zijn. Maar na controle bleek dit een betrouwbare verkoper op eBay. Ze hebben bovendien een echt adres in Engeland. Dus ik waagde de sprong. En gelukkig, het blijken inderdaad echte Uggs te zijn. Eerst schrok ik nog even omdat het Uggs label anders is dan op mijn vier jaar oude Uggs. Er staat nu alleen nog Uggs. Op het label van mijn oude Bailey Bow Uggs stond ook nog Uggs Australia. Maar ik heb even gekeken op de officiële Nederlandse Uggs website, en daar zag ik dat dit gewoon het nieuwe label is.

Hieronder een close-up van het oude en nieuwe Uggs label:

uggs bailey bow

Nu kan ik weer minstens vier jaar vooruit : )

Oude Bailey Bow Uggs versus nieuwe Bailey Bow Uggs.

Hieronder een foto waarop je mijn oude Bailey Bow Uggs kunt zien naast mijn mooie nieuwe. Het lijkt wel alsof de oude zijn gekrompen: ze zijn korter geworden.

uggs bailey bow

Voordelige Uggs Bailey Bow kopen

Op basis van mijn positieve ervaring kan ik Toad Footwear op de Engelse eBay aanraden. Voor 160,42 koop je daar een paar echte Uggs Bailey Bow. Dus mocht je ze ook willen kopen, dan is hier de link: http://www.ebaystores.co.uk/toadfootwear

Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe Uggs!

Geef een reactie