Uggs van hedgehog voor maar 39,90

hedgehog uggs

Altijd op zoek naar goedkope alternatieven voor uggs, die wél van echte schapenvacht zijn gemaakt, belandde ik op de Duitse eBay. En wat zag ik daar?! Echte sheepskin laarzen van een mij geheel onbekend merk: uggs van Hedgehog

En de verkoper was zo vriendelijk om mij gratis een paar toe te sturen om te bespreken!

Uggs van hedgehog: hoe zien ze er uit?

Uggs van Hedgehog zijn alleen verkrijgbaar in de zogenaamde classic tall stijl, en in het donkerbruin. De buitenkant is gemaakt van suede, en de binnenkant van de laars is helemaal gevoerd met schapenvacht. Alhoewel niet half zo dik als de vacht in Whooga uggs, voelen de laarzen wel lekker warm.

Geen label op de hiel

De uggs van Hedgehog zijn 31 cm hoog, en de zolen zijn van normale dikte. In tegentstelling tot Whooga uggs en uggs van UGGS Austalia zit er bij de Hedgehog uggs geen label op de hiel. Wel zit er een klein labeltje met een afbeelding van een stekelvarkentje aan de bovenkant van de laars.

Ik was onder de in druk van het uiterlijk van de Hedgehog uggs: ze zien er sterk en degelijk uit. Hoe fijn ik Whooga uggs ook vind, ze ogen soms wat goedkoop. Dat is met de Hedgehog uggs niet het geval. De stiksels zien er keurig netjes uit.

Hedgehog uggs: bijna elegant!

Toen ik ze voor het eerst aan deed was ik aangenaam verrast door hun uiterlijk. Uggs zijn nu eenmaal weinig elegant, kwade tongen noemen ze zelfs lomp! Maar de Hedgehog uggs waren heel bescheiden, en veranderden mijn voeten niet in enorme schuiten.

uggs van hedgehog

Verpakking

De Hedgehog ugg kwamen aan in een witte, vierkante doos. Binnen in de doos lagen de Hedgehog uggs, ieder apart verpakt in een plastic zak. Toen ik ze uit de doos haalde, rook ik echt leer. Op de doos stond dat ze gemaakt zijn in China. Dat is helaas het geval met vrijwel alle uggs! Ook de uggs van Whooga Uggs en UGGS Australia worden daar gefabriceerd.

Hedgehog uggs versus Whooga uggs en UGGS Australia uggs

Het grote verschil tussen Hedgehog uggs en Whooga uggs en UGGS Australia is dat Hedgehog uggs zijn gemaakt van suede, en gevóérd zijn met wol.

Gevoerd met wol versus 'twinfaced sheepskin'

Uggs van Whooga Uggs en UGGS Australia zijn gemaakt van zogenaamde 'twinfaced sheepskin'. Het wollige gedeelte en het leer bestaan uit één stuk. Dat is ook de reden waarom veel mensen zeggen dat uggs eigenlijk een schaap binnenstebuiten zijn… yuck…

Ik denk dat dit het enorme prijsverschil verklaart.

Wat mij betreft winnen de Whooga uggs het van de Hedgehog en de UGGS Australia uggs. Ze zijn weliswaar twee keer zo duur als de Hedgehog uggs, maar ze winnen vanwege de heerlijke dikke laag wol.

Maatvoering

Zoals bij zoveel uggs, is ook de maatvoering bij Hedgehog uggs lastig. Het officiële advies is om een maat groter te bestellen. Ik draag een maat 38, en kreeg daarom een maat 39 toegestuurd. Helaas zijn ze me veels te groot. Dus op basis van mijn eigen ervaring zou ik zeggen: bestel gewoon je normale maat.

Conclusie Hedgehog uggs

Hoewel de Hedgehog uggs niet zo lekker warm zijn als de Whooga uggs lijken ze wel beter gemaakt: de stiksels zijn netter, en ze hebben een iets eleganter model. Al met al zijn ze dus een heel redelijk alternatief voor iemand die echte sheepskin laarzen wil, zonder teveel geld uit te geven.

Op dit moment zijn ze zelfs in de aanbieding voor maar 39,90, wat ik echt een koopje vindt. Je kunt ze kopen via www.sonderpostendealer.de.

9 reacties

 1. Ik heb 1 paar van Ugg Australia. Lang getwijfeld, want ik vond/vind ze er ook niet uitzien, maar je went er op een gegeven moment ook aan. Uiteindelijk kwam ik ze een keer tegen met 50% korting en ben ik er toch voor gegaan. Geen spijt, want ik heb altijd koude tenen en in de winter merk je dat vooral als je op hakken loopt, omdat je tenen dan vaak wat meer bekneld zitten. Een dagje stad was dan verschrikkelijk. Nu trek ik dan gewoon mijn Uggs aan en kan ik de hele dag prettig lopen. Ik trek ze wel alleen aan bij een casual outfit, niet bij een rokje ofzo. Want laten we eerlijk zijn: ze kunnen best vlot lijken, maar elegant worden ze nooit.

 2. ik draag altijd ecco schoenen en laarzen en als ik daar lekker dikke sokken in draag heb ik heerlijk warme voeten en draag ik mooi uitzienden schoenen die ook nog eens heel comfortabel zijn met een goed voetbed en aangezien ik botvergroeiingen op mijn voeten heb zijn dit tot nu toe de enige schoenen waar ik geen zere voeten in krijg, ze zijn nogal duur en daarom koop ik ze meestal bij een outlet winkel die de collectie van vorig jaar tegen zeer lage prijzen aanbied, zo kostte mijn laatste paar maar 59 euro terwijl de oorspronkelijke prijs 179 euro was. bovendien gaan ze bij mij meestal 3 tot 4 jaar mee dus echt waar voor je geld.

 3. Kun je het merken….? Ik probeer de posts over Uggs zo veel mogelijk te spreiden, zodat mensen die er geen fan van zijn er geen last van hebben!

  Omdat uggs niet geweldig zijn voor je voeten wil ik best van ze af, maar zo lang ik geen andere schoenen kan vinden die mijn voeten net zo warm houden, wil dat maar niet lukken.

 4. Sorry, ik moet even lachen... Je bent ook wel een echte UGGS-FAN :-), of heb ik het mis?
  Ik vind ze zo níet vrouwelijk... Naast de legging, crocs is dit nr 3 op mijn lijstje wat niet gehoeven had.
  Maar ik hoop dat jij ervan geniet, want dat mag natuurlijk best!

 5. Ze blijven te lelijk voor woorden. Warme voeten zonder rugklachten en fysiotherapie en zonder dat sloffige loopje houd ik ook prima in andere schoenen. 🙂 Tijd om de ugg en alles wat er op lijkt uit het straad beeld te bannen.

Geef een reactie