Emu Uggs met linten

emu uggs met linten

 

Emu Uggs zijn bekende sheepskin boots, hoewel niet zo bekend als UGGS van Uggs Australia.

Ik viel voor de Emu Uggs met een lint er om heen, want die zien er zo romantisch uit.

N.B. dit zijn niet de Emu Hipper laarzen, want bij die moet je de schacht bij elkaar houden met de linten. Bij deze laarzen is het lint echt alleen voor de sier.

Ik kocht een paar op Marktplaats voor 50 euro + 6,76 verzendkosten.

Emu Uggs met lint vallen zeer ruim

Toen ik ze voor het eerst aantrok vielen me twee dingen op:

Hoewel ze mijn maat 38 waren, waren ze echt vééls te groot

Er zat een heerlijk voetbed in!

Het voetbed is dan ook één van de dingen die Uggs van Emu onderscheidt van de vele andere merken.

Emu Uggs met linten: van binnen minder zacht dan Whooga Uggs

Wat me ook opviel was dat de binnenkant veel minder zacht was, dan ik gewend ben van mijn Whooga Uggs. De Emu Uggs met linten zijn van koeienleer, maar de binnenkant is wol. Maar die is beduidend minder 'rijk' en zacht dan de Whooga Uggs. Daarnaast zijn de Uggs van Emu echt veel breder dan Whooga Uggs.

emu uggs

Conclusie

Ik vind Emu Uggs met linten nog steeds bijzonder leuk, maar wat betreft warmte hálen ze het niet bij Whooga Uggs. Daarnaast moet je er dus echt rekening meehouden dat ze behoorlijk groot uitvallen. Bestel dus 1 tot 1,5 maat kleiner. Inmiddels heb ik ze eindelijk via Marktplaats verkocht.

14 reacties

 1. Het kan aan het feit liggen dat de zolen van mijn Whooga Uggs behoorlijk versleten zijn en dus glad, maar bij sneeuw zijn ze superglad helaas… Ik ben vorige week toen er sneeuw lag bijna gevallen.

  Het is het enige nadeel dat ik aan Whooga Uggs kan bedenken: dat ik ze bij gladheid eigenlijk niet aan kan. Maar nogmaals: dit is wel het derde jaar dat ik ze draag, en de zolen zijn vrij glad geworden.

  Maar hier in klinken de Uggs Australia dus wel duidelijk superieur.

  Bedankt voor je informatie Vlinder!

 2. De wol van de Whooga's is wat fijner van structuur. Qua draagcomfort zal het niet veel uitmaken. Beide laarzen zitten zeer prettig en zijn erg warm. Bij de eerste keer voelden beiden meteen goed, echt super! Verder lijkt de laars bij de wreef iets ruimer te zitten bij de Whooga's. Het grote pluspunt van de UGGS Austrialia's vind ik de zool die ook na een paar jaar nog nauwelijks gesleten is. Ook lopen in de sneeuw/gladheid is geen probleem. Dat heb ik met de Whooga's nog niet geprobeerd. Maar ik vermoed dat dat wel gaat meevallen. Al met al ben ik er erg tevreden over.

 3. Whooga is inderdaad beter dan EMU. Die EMU's zaten veel te los om de enkel, dus retour gestuurd. Nu heb ik Whooga's en die zitten lekker strak, ik kom met mijn tenen net tegen de voorkant aan. Nadeel vind ik dat ze zo'n 2.5 cm lager zijn dan de UGG Australia's. En de zool is minder stevig.

 4. Tja, ik kom er nu ook achter dat ik niet van alle berichten een mail krijg.
  Sorry voor mijn zure reactie, misschien was hij ook wat te zuur ja. Maar omdat er van die vijftien berichten de afgelopen twee wegen volgens mij zo vijf in mijn mailbox kwamen, werd het voor mij wat erg veel vergeleken met de rest die ik kreeg. Ik kan me best voorstellen dat je er over schrijft als je enthousiast bent - maar vijf van de tien zoals ik het binnen kreeg werd ineens wel erg veel. 😉

 5. Als ik nog eens uggs koop is dat gewoon jouw schuld 😀 Word eigenlijk altijd erg vrolijk van je gebloemjurkte uggs / birckenstockposts dus ik begrijp de reactie ook niet zo. D'r staat toch boven waar het over gaat, boeit het je niet dan lees je het lekker niet.

  Voor de mensen die graag uggs willen kopen is het ook fijn dat iemand het vuile werk alvast heeft gedaan.

 6. Wat een rare reactie van die Jantine zeg! Ze hoeft je blog toch niet te lezen? Wat een vreemde mensen zijn er toch...

  Ik heb ook niets met uggs, maar je kunt het blogje ook overslaan, toch? En ik vond het nou juist wel leuk om te lezen of je ze alsnog verkocht had.

  Volgens mij is dit trouwens de eerste keer dat ik reageer [waarom eigenlijk nu wel? Blijkbaar erger ik me zo aan de negatieve reactie] en ik wil je gelijk even laten weten dat ik je blog graag volg en dat ik je schrijfstijl leuk vind!
  Overigens lees ik ook niet alles, ik sla gewoon over wat me niet interesseert, misschien een goede tip voor Jantine, scheelt een hoop ergernis.

  groetjes,
  peggy-sue

 7. Ik weet niet waarom ik me verdedig maar ik ben geen fan van dit soort 'uggly' comments.
  Dus bij deze: er staan in totaal 1165 posts op Huisvlijt en in 15 daarvan gaat het over Uggs. Dat is net iets meer dan 1%. Persoonlijk vind ik dat niet veel.

  Ik vind Uggs nu eenmaal erg fijn. Maar ik heb geen aandelen in Whooga Uggs, en ben ook geen affiliate, dus als ik hen prijs dan is dat omdat ik mijn positieve ervaringen graag deel. Zelf vind ik het ook altijd erg fijn om ervaringen van anderen te lezen.

  Huisvlijt is een breed huis, tuin, keuken en lifestyle blog en gaat over een heel breed scala aan onderwerpen. Maar zelfs bij zo'n breed scala aan onderwerpen kun je het blijkbaar nog steeds niet iedereen naar de zin maken.

 8. Alweer je uggs?
  Ik dacht een brede huis-tuin-en-keuken-blog te gaan volgen, maar de afgelopen weken is die veranderd in een soort fashion blog met aandelen in whooga uggs volgens mij. Eerder hield ik m'n mond maar, wil niet graag een negatieve comment achter laten, maar dit begint erg vervelend te worden voor je volgers die niets met uggs hebben. Zeker na je eerdere blog over hoe geld te verdienen met een blog, lijkt dit wel erg op de hele tijd reclame maken of zo.

Geef een reactie