Uggs van het Engelse Morlands

morland uggs

Ik sla nooit een Ugg af, en dus testte ik enthousiast een paar Uggs van het Engelse bedrijf Morlands.

Morlands 'Brue' schapenvacht laarzen

Toen ik ze uitpakte viel me één ding meteen op: dit was niet het traditionele classic tall model. Dit model heet bij Morlands 'Brue'. Ze zijn korter dan de traditionele uggs, en sluiten aan de zijkant met klittenband. Eigenlijk vond ik ze er wel leuk uit zien. Weer eens wat anders. Ze zijn wat meisjesachtiger.

Wol van de Brue uggs ziet er nep uit

Naast het model viel me ook de wol op: die was veel witter dan de schapenvacht van mijn Whooga Uggs. Eerlijk gezegd vond ik de wol er zelfs behoorlijk nep uitzien. Als ik ze op Marktplaats had gekocht, dan zou ik denken dat ik te maken had met een paar nep uggs. Dus ik surfte naar de website van Morlands om te controleren of het wel echte waren, en ze geven de volgende productbeschrijving:

'The Brue is a classic ladies short boot available in either Chestnut or Mocca suede. It is fully lined with 100% lambswool lining designed to keep you warm and snug this winter. To ensure a comfortable fit there is an adjustable strap. The sole is a lightweight ridged TPRubber classic sole, making this suitable for both indoor and outdoor use.'

Testloop

Gerustgesteld door de belofte van 100% lamswol trok ik ze aan. Ik droeg een lange rok met daaronder een legging tot net over de knie; zo draag ik mijn uggs altijd. Maar ik merkte onmiddellijk dat deze uggs korter waren! Brrr, mijn onderbenen werden koud. Met nieuwe waardering dacht ik aan mijn saaie classic tall model! Het korte model was even wennen, maar omdat ik ze zo leuk vond, droeg ik ze de hele dag.

Helaas merkte ik toen iets op, wat je niet hóórt op te merken als je uggs draagt: ik kreeg koude voeten! Verontwaardigd trok ik ze uit, en trok mijn verzakte Whooga Uggs weer aan. Zelfs in hun afgetrapte staat maakten ze mijn voeten binnen no time lekker warm. Ze zien er weliswaar heel leuk uit, maar de Brue Uggs van Morlands hielden mijn voeten niet warm zoals uggs horen te doen. In de praktijk draag ik ze dus zelden.

Conclusie over de Morlands uggs

De Brue uggs van Morlands zien er leuk uit, maar als je uggs wilt die je voeten warm houden, ben je bij de Brue ugg aan het verkeerde adres. Ze krijgen van mij een 9 voor hun looks, maar slechts een 2 voor warme voeten.

Ik mailde met een medewerker van Morlands over de wol, en dat die er nepperig uit ziet. Hij legde uit dat de wol van Engelse schapen anders is dan de wol van Australische schapen! Bovendien zijn de Brue uggs gevoerd met schapenwol i.t.t. de zogenaamde 'twinfaced sheepskin' uggs, waarbij het leer en de wol één geheel vormen. Vandaar ook het nare idee dat uggs eigenlijk binnenstebuiten gekeerde schapen zijn...

Maar deze twee dingen verklaren waarschijnlijk waarom de Brue uggs zoveel minder warm zijn.

Praktische informatie

Bezoek de website van Morlands om al hun sheepskin laarzen te bewonderen. De Brue ugg kost 79 pond, wat neer komt op 92 euro exclusief verzendkosten.

4 reacties

  1. he, wat jammer dat ze tegenvallen, ik heb nooit koude voeten( tenzij ik ziek ben, ik heb juist altijd hele hete voeten)
    En het lijkt me dan ook echt vervelend de hele dag met koude benen en voeten te moeten rondlopen. Ze zien er wel leuk uit...

Geef een reactie