Sheepland Uggs uit Engeland

uggs engeland
Uggs, oftwel schapenleren laarzen, ze blijven me fascineren. Dit keer kocht ik Uggs uit Engeland.

Omdat ik de 'echte' niet kan betalen vind ik het mateloos interessant te zoeken naar volwaardige, goedkopere alternatieven. Dit keer een bespreking van Uggs uit Engeland.

Uggs uit Engeland: Over Sheepland Uggs

Ik kwam op de site van Sheepland terecht toen ik zocht naar 'sheepskin boots uk'. Hoewel de site wat amateuristisch oogt, past dat wel bij dit bedrijf dat naar eigen zeggen is gevestigd in een heuse cottage. De omschrijving van de locatie leest als een waar sprookje:

'The workshop is surrounded by fields, the cows and sheep grazing, supply the background hum of activity. We have become garden lovers, creating from our field traditional borders, alive with bees and butterflies. Wildlife ponds, buzz with dragonflies, and ripple with frogs, diving beetles, and newts.'

Maar goed daar kwam ik niet voor! Dus toen ik mij had losgerukt van deze schets van pittoresk landleven ging ik op zoek naar de 'sheepskin boots'. Destijds werd de kleur omschreven als 'Honey' maar nu hebben ze dat veranderd in het gangbaardere 'Chestnut'. Hoewel de kleur 'honey' beter past! Mijn oudste dochter Maartje noemde ze zelfs oranje, en mijn jongste dochter 'goud'.

Uggs uit Engeland: Checkout en betaling een beetje amateuristisch

Ik moest een persoonlijk mailtje sturen om de verzendkosten te horen, dat overigens wel snel beantwoord werd. De checkout is dus wat minder professioneel dan op de website van bijvoorbeeld Whooga Uggs.

Sterker nog: ene David Gibson moest eerst met de laarzen naar het postkantoor voordat hij de verzendkosten wist. Die bleken 10,25. In totaal kostten de laarzen dus 113 euro. Duurder dan Whooga Uggs, maar zonder de angst voor kosten van de douane, of dat de douane ze zou confisqueren.

Uggs uit Engeland: Omschrijving van de laars

Op de hiel van de laars zit een label met daarop Sheepskin, en ze doen deze naam echt eer aan. De schapenvacht is overvloedig aanwezig, en superzacht. Helaas bleek aan de voorkant een naad te zitten (zie foto) die ik op de website niet had gezien. Persoonlijk vind ik dat toch minder mooi.

En hoewel ze superwarm zijn, vond ik het model niet geweldig. Mijn voet zakt naar binnen, en de pasvorm is dus niet zo stevig. Dat is eigenlijk wel raar want de hiel is heel stevig, en van goede kwaliteit. Waarom ik dan toch naar binnen 'zwik' is mij een raadsel.

Ik vind deze laars eigenlijk vooral geschikt als pantoffel, vanwege de pasvorm, maar ja, dat is wel een erg dure pantoffel...

Ik heb ze per ongeluk ook nog kunnen testen in een enorme hoosbui, die mij tot het bot doorweekte: de laarzen waren compleet doorweekt en mijn voeten kleddernat. Ze hebben wel twee dagen nodig gehad om te drogen.

uggs uit engeland

Uggs uit Engeland conclusie

Hoewel ze verrukkelijk warm zijn, vind ik de sheepskin boots van Sheepland geen goed alternatief voor Uggs Australia. Daarvoor is de pasvorm niet stevig genoeg, en het model net een beetje te duf.

7 reacties

 1. Ze lijken me altijd zo heerlijk zitten en lekker warm en fijn. En op de reclamefoto's zijn ze ook geweldig... Tot ik ze zelf aantrek, ik lijk wel een russisch boerinneke. Eigelijk zijn ze gewoon butt-ugly, haha.

  Maar who cares als je echt op warme wolkjes loopt in een koude winter... Lekker man...

 2. hoi, sorry maar ik vind ze ook echt 3x niks niet flateus en totaal geen voetbed. Ik heb eens een programma gezien waar ze door een profesoniele schoenexpert lieten testen of ze het geld waard waren en die zei dat ze eigenlijk niet meer dan 15 euro waard zijn.
  Zonde van je geld zeg.

  Sorry voor de herhaling trouwens, volgens mij heb je er wel eens eerder over geschreven en gaf ik eenzelfde soort reactie)

 3. Jammer van je aankoop. Echte Uggs zou je ook niet willen hebben. Ik ben ze vorig jaar gaan passen bij Smiths in Arnhem. Als ze helemaal top zijn en jaren meegaan, had ik besloten dat ze het waard waren. Toen ik ze aan had gedaan en ze onflateus vond en meer pantoffel dan stevige stapper ben ik afgehaakt. Advies: KOOP GEEN UGGS!als je consuminderaar bent. Zoals eerder werd gezegd, verkoop deze en gebruik je overgebleven verjaardagsgeld voor wat leukers. Nog van harte gefeliciteerd trouwens.

  Groeten, Herminez

 4. Wat jammer....
  Neem me niet kwalijk dat ik verjaardagen onthoud van jan en alleman, maar ik weet, omdat ik je website al heel lang volg, dat je deze maand jarig bent. Is het geen leuk idee als familie en vrienden je trakteren op een enveloppe? Kun je gewoon in Doetinchem UGGS kopen. Dan weet je meteen zeker dat ze lekker zitten!
  Nu word je iedere keer teleurgesteld omdat je ze koopt via internet en dat is zo jammer voor je portemonnee.
  Zet deze op Marktplaats en stop dat bij je verjaardagsgeld!

Geef een reactie