|

Whooga Uggs: Review

whooga uggsWhooga uggs zijn een uitstekend goedkoper alternatief voor de zogenaamd 'officiële' Uggs van UGGS Australia.

Lees mijn review hier onder.

Ik ben dol op schapeleren laarzen, ook wel bekend als Uggs. De luxe dat je geen sokken hoeft te dragen, maar zo vanuit je bed in je Uggs kunt springen, vind ik heerlijk.

Uggs zijn schapenleren laarzen

Maar er is iets vreemds aan de hand: zoals autostoeltjes op een gegeven moment Maxicosi's werden genoemd, ook als ze van het merk Bobike waren, zo worden Uggs alleen nog maar 'echt' genoemd als ze van Uggs Australia zijn. Maar 'Uggs' is gewoon een verzamelnaam voor een bepaald soort schapeleren laarzen, en er zijn verschillende fabrikanten die ze maken. In een eerder review heb ik de Uggs van NZ-Nature besproken, en nu zijn de makers van Whooga uggs aan de beurt!

Whooga Uggs: goedkoper

Whooga uggs

Wat allereerst opvalt is de prijs: Whooga Uggs zijn aanzienlijk betaalbaarder dan de Uggs Australia, en zelfs goedkoper dan die van NZ-Nature. Een paar Chestnut Classic Tall Uggs kosten bij Whooga 96 euro. De verzendkosten zijn 11 euro, dat brengt het totaal op 107 euro. Dat lijkt duurder dan die van NZ-Nature die 99 euro inclusief verzendkosten zijn, maar daar krijg je te maken met invoerkosten van minstens 18 euro!

En bij Whooga Uggs kun je een kortingscode invoeren, waardoor je zo'n 8 euro korting krijgt. Uiteindelijk betaal je dus 99 euro voor Chestnut Classic Tall Uggs inclusief verzendkosten. Voor een zelfde soort Ugg van Uggs Australia betaal je al snel zo'n 250 euro.

Whooga Uggs: pasvorm

Op de Whooga uggs site staat een maattabel, waarbij je je voet in cm kunt meten. Op basis van het aantal cm betaal je vervolgens de maat. Normaliter heb ik een ruime maat 38, maar volgens Whooga moest ik maat 37 hebben. Omdat Uggs er berucht om zijn dat ze behoorlijk kunnen uitlopen heb ik het er op gewaagd. Ze passen goed, maar ik houd geen enkele ruimte over. Een 37,5 was denk ik net iets fijner geweest, maar halve maten hebben ze niet. Niettemin: ze zitten prima, en zullen nog wel uitlopen.

In het begin vond ik ze wel wat kriebelen! Iets waarvan ik bij mijn Uggs van NZ-Nature geen last had. Maar na een paar dagen was dat over.

whooga uggs

whooga uggs

whooga uggs

whooga uggs

Uiterlijk en presentatie van Whooga Uggs

Ik had me verheugd op zo'n mooie Whooga Uggs doos, maar toen ze arriveerden zaten ze in een simpele plastic zak.

whooga uggs

Ik heb gemaild waarom ik niet zo'n mooie doos kreeg, en kreeg het volgende antwoord:

Hi Nicole,

Firstly I'm terribly sorry for the condition the boots were presented in. We really value that first impression which is why we put so much time into the Whooga box. We recently moved to a new freight provider (DHL) and while they have been significantly faster we've had this issue with a small number of boots. The DHL agent removed our boxes without our consent (we speculate this was done to save money on their end). We've since rectified this issue which I understand doesn't help you.

Deze kreeg ik dus niet:

whooga uggs

De Whooga Uggs hadden een heftige geur, waarover ik op andere sites al gelezen had. Maar na een paar dagen was die weg.

Omdat ik al Chestnut Uggs had koos ik voor zwarte Uggs. Leuk is het Whooga embleem achterop, met een klein bloemetje. Qua afwerking vond ik de Whooga Uggs iets minder dan de NZ-Nature Uggs. De zool is ietsje rafelig, en de band tussen zool en laars is minder netjes aangebracht. En op één plekje zie je wat lijmresten.

Als je met je hand in de Whooga Uggs gaat voel je dat de wol niet helemaal gelijkmatig is verdeeld. Op sommige plekken zit meer wol dan op andere. Ook is de wol van de Whooga iets ruwer dan die van NZ-Nature, maar dat kan ook komen doordat ik die al een half jaar draag.

Overzicht Whooga Uggs ervaringen

2010: Eerste paar Whooga Uggs gekocht. Top aankoop.

Ik kocht mijn eerste paar Whooga Uggs in 2010 voor 93,77 inclusief verzendkosten.

Spotgoedkoop dus. Zeker vergeleken met de dure uggs van UGGS Australia. En het mooist is dat Whooga Uggs echte Uggs zijn, gemaakt van twinfaced sheepskin. Ze zijn alleen van een ander merk dan van Uggs Australia. Ik was er superblij mee.

2012 opnieuw Whooga Uggs gekocht maar nu slechte ervaring

Maar in 2012 had ze ik ze twee jaar lang het hele jaar door gedragen, en er kwam een gat in. Omdat ik ze zo fijn vond, besloot ik opnieuw Whooga Uggs te bestellen. Maar dit keer ging het niet zo goed. Ik bestelde dezelfde maat als in 2010 op basis van de Whooga Uggs maattabel: 37. Normaal heb ik schoenmaat 38, maar de vorige keer klopte het ook.

Maat 37 ineens veel te klein

Helaas, nu was maat 37 ineens veel te klein. Ook zagen de Whooga Uggs er teleurstellend anders uit. Veel valer dan de Whooga Uggs uit 2010. Ook de zool was anders. Op de zool van de Whooga Uggs uit 2010 stond het Whooga logo en mooie bloemetjes. De zool van de Whooga Uggs uit 2012 had dat niet. De totale uitstraling vond ik vrij goedkoop.

Toch probeerde ik ze ook nog in maat 38 uit. Helaas: ook die zaten niet goed. Het eind van het liedje is dat ik in mijn oude Whooga Uggs ben blijven rondlopen.

Whooga Uggs 2013: service verslechterd en maatvoering nog steeds raar

Ik overwoog om dit jaar toch nog een keer Whooga Uggs te proberen. Ze zijn inmiddels wel een stuk duurder: 124 euro inclusief verzendkosten. Ik besloot eerst wat research te doen. Helaas zijn de meeste berichten en posts over Whooga Uggs uit de periode 2010 - 2012.

Problemen met fabriek en geen antwoord

Op een gegeven moment vond ik toch een recenter bericht. Maar het was niet positief. Het schijnt dat er wat problemen zijn met de fabriek waar ze gemaakt worden. Mensen klagen dat ze de bestelde Uggs nooit kregen, en dat er slecht gereageerd wordt op mailtjes. Dat is nieuw, want tot dusver vond ik de klantenservice van Whooga Uggs echt uitmuntend. Ik kreeg altijd snel respons, en ook keurig mijn geld terug. In 2012 kreeg ik mijn bestelde Whooga Uggs al de volgende dag in huis. En ook het ruilen was geen punt.

Waarschuwing voor Whooga Uggs

Op een Amerikaanse website vond ik op een forum een bericht getiteld: 'Whooga Uggs boots warning. Do not buy.'

Deze consument heeft hetzelfde probleem met de maatvoering dat ik had. Ook zij gebruikte de maattabel en de Whooga Uggs waren veel te klein. Maar anders dan ik, kreeg zij haar geld niet terug.

Conclusie over Whooga Uggs

Het lijkt er op dat eerst de kwaliteit van de Whooga Uggs slechter werd, en nu ook de service! Voor mij is de negatieve berichtgeving in ieder geval reden om op dit moment géén nieuwe Whooga Uggs te kopen. Ik heb geen zin om te betalen voor uggs en het risico te lopen dat ik ze vervolgens niet krijg.

Hopelijk komt het nog weer goed met de Whooga Uggs.

Conclusie

Hoewel de afwerking van Whooga Uggs beter zou kunnen, zijn ze toch een uitstekend alternatief voor de veel duurdere Uggs Australia. Ze zijn namelijk wel helemaal van schapevacht en lopen goed. Ook hebben we ze wat mij betreft de voorkeur boven de Uggs van NZ-Nature, omdat er geen invoerkosten bij komen.

 • Whooga Uggs zijn van echt schapelneer en echte schapenwol
 • Ze ruiken hevig als je ze krijgt
 • Na bestelling duurt het twee weken tot ze bezorgd worden
 • De maatvoering is anders dan bij ons: ik draag maat 38, en hun Uggs in maat 37 passen goed, hoewel er geen ruimte over is
 • Als je bij de Engelse website bestelt, heb je géén invoerkosten
 • Ze zijn niet geschikt bij gladheid: net als bij de Uggs van NZ-Nature glij je er mee uit op gladde stoepen
 • Gebruik altijd een kortingscode, desnoods één die verouderd is. De kortingscode die ik via Google had opgeduikeld werkte niet meer, maar toen kreeg ik toch alsnog korting

Vergelijkbare berichten

14 reacties

 1. Sorry ik vind uggs niks. Dure pantoffels zoals ze hierboven al genoemd worden. Toen ik onder de aandacht kreeg onder welke walgelijke omstandigheden de schapen gedood worden, toen wist ik het zeker. Never nooit niet dat ik deze dingen ooit ga dragen. Hoe comfortabel ze ook mogen zitten.

 2. [...] mijn bereik. Ik ga echt geen 250 euro neertellen voor een paar Uggs. Ik ben heel tevreden met mijn Whooga Uggs die minder dan de helft kosten, en ook heerlijk warm zijn. Verder heb ik geëxperimenteerd met Uggs [...]

 3. Hoi, Ik heb mijn classic short Whooga uggs net binnen te krijgen en die ziet super mooije uit, precies hetzelfde als mijn uggs van Ugg Australia, plus met dikker schappen bond en zonder sterke geur. Ik hoef geen bijbelastingen te betalen, dus ben Ik echt blij mee. Volgens de website zijn de Uggs appart handgemaakt worden, dus het kan dat sommige Uggs zitten beter uit dan de andere. Althans wet ik niet waroom bij sommige mensen de bestellingen geonderschept zijn.

 4. na 5 dagen heb ik mijn whooga uggs binne super snel dus. Helaas wel onderschept door de douane 30 euro bij betalen. Toen ik de laarzen uit de doos haalden was ik toch een beetje teleur gesteld. Het schapen bond is niet zo dik als ze op de site beweren ook vond ik de pasvorm wat slap vergeleken met mijn uggs die ik bij harting heb besteld ( canteburry sheepskin) Ik heb maat 37 en heb ook maat 37 besteld toch zit ik er met mijn teen tegen aan. Beetje jammer

 5. Ik heb vandaag op whooga korte grijze uggs en de lange zwarte uggs besteld. Dankzij de kortingscode op deze site kreeg ik in totaal 16 euro korting. Bedankt!! voor de tip.

  Wat ik wel jammer vond van whooga is dat ik dubbel verzend kosten moest betalen omdat ik 2 laarzen heb besteld.

 6. He, ik zie een naamgenoot... Maar ik ben dus een andere Karien.

  Ik vind het ook wel een beetje pantoffels. En riep altijd dat ze zo lelijk waren, en ik noooit zoiets aan mijn voeten zou doen. Tot ik zwanger was, het hartje winter was en ik spijt kreeg. Toen vond ik een alternatief: de koeienvariant.
  Van binnen een schapenvachtje, van buiten ruwe koeienhuid. Ja, met haar en vlekken. Geweldig, zo lelijk dat ze weer mooi zijn. en wat heb ik veel positief commentaar gekregen.

 7. Het vriendinnetje van mijn dochter ging met haar Uggs naar de schoenmaker omdat er een soort winkelhaak in zat aan de buitenkant. De schoenmaker kon dit niet repareren en noemde de Uggs 'een dure pantoffel voor op straat'. Ze zijn niet eens waterdicht. Ik vind het persoonlijk weggegooid geld en koop liever een paar goede leren laarzen. Ik heb 20 jaar gelopen in mijn leren laarzen, af en toe nieuwe zolen en goed blijven verzorgen en je hebt je geld er zo weer uit!
  Maar het klopt, Uggs lopen heerlijk, maar mijn goedkope pantoffels van de Schoenenreus ook 😉

Geef een reactie