Uggs uit Nieuw Zeeland: een review van NZ-Nature

nz nature uggs

Hoe vind je mijn uggs uit Nieuw Zeeland?

Toegegeven, Uggs zijn niet bepaald elegant.

Maar als ik mijn voeten er in glij, dan ontsnapt mij een snik van verrukking, bij het voelen van de verwelkomende schapenvacht.

Uggs uit Nieuw Zeeland

Maar die prijs hè... ik kan me echt geen schoeisel van ruim tweehonderd euro veroorloven. Birkenstocks heb je al voor vijftig euro, maar die Uggs zijn echt walgelijk duur. En voor mijn tere voeten geen nep uggs, zelfs ik heb mijn grenzen.

En dus ging ik op zoek naar echte, maar betaalbare Uggs.

Want heb je eenmaal Uggs gehad, dan valt het niet mee om terug te gaan naar 'gewoon' schoeisel, zo lekker zitten ze.

Uggs van New Zealand Nature ad 99 euro

Bij New Zealand Nature vond ik voor 99 euro, inclusief verzendkosten, echte Uggs, met schapenvacht die mijn voeten verwelkomden als een moeder haar pasgeboren kind. Maar er was een 'catch': de Nederlandse douane pikte ze in, en stuurde ze pas door nadat ik nog eens dertig euro extra had betaald. Een gedesillusioneerde email naar NZ-Nature leverde alleen de belofte op dat ze bij een volgende bestelling de helft van de extra kosten zouden betalen.

Supertread Hi Top Sheepskin Boots: Uggs uit Nieuw Zeeland

Dus toen op Marktplaats iemand de tip gaf dat je in Nieuw Zeeland echte schapeleren uggs kon kopen surfte ik daar onmiddellijk naar toe. Ik dacht er nog eens een weekje over na en kocht toen de Supertread Hi Top Sheepskin Boots voor 119 euro, inclusief verzendkosten. Hieronder mijn ervaringen met uggs uit Nieuw Zeeland. Ervaringen zoals ik die graag van iemand anders had gehoord over dit product! Als je geen zin hebt alles te lezen, scroll dan omlaag, daar staat een samenvatting!

Uggs uit Nieuw Zeeland ervaring

De weken verstreken en na drie weken kreeg ik bericht van de douane dat ze een pakketje van mij hadden. Als ik wilde dat ze het doorstuurden moest ik zo'n 35 euro invoerkosten betalen. Ik overwoog nog even de laarzen dan maar te vergeten, maar besloot uiteindelijk toch maar die invoerkosten te voldoen. Wel stuurde ik een mailtje naar NZ Nature en kreeg deze reactie:

Hello Nicola,

We are very sorry to hear that this happened to you. You will note from our website that customs charges are not included in our prices. and in the case of the Netherlands they are imposed because New Zealand is not part of the European Union.

Having said that, it tends to be a rare and random occurence.

Very best wishes Wendy

Mijn ervaringen met de Supertread Hi Top Sheepskin Boots - Uggs uit Nieuw Zeeland

De Uggs arriveerden uiteindelijk en zagen er goed uit. Er was alleen een probleem: ze zaten zo lekker dat het voelde alsof ik op wolken liep, en dat liep heel erg zwaar. Ik voelde me alsof ik permanent door de sneeuw ploegde. Daardoor droeg ik ze eigenlijk alleen nog thuis, en dan genoot ik van de warmte. Maar voor sloffen vond ik ze wel heel erg duur. Uiteindelijk heb ik ze verkocht via Marktplaats om nog een beetje mijn geld terug te verdienen.

Opnieuw Ugg-loos, maar met in mijn achterhoofd de belofte van een tegemoetkoming van de invoerkosten, bezocht ik nog een keer NZ-Nature. Ik zag dat ze ondertussen een lichtere versie van hun Uggs hadden zogeheten: Oxford Hi Top Sheepskin Boots voor 99 euro, inclusief verzendkosten. Ik besloot het er op te wagen.

Opnieuw Uggs uit Nieuw Zeeland besteld

Voor de zekerheid stuurde ik ook even een mailtje waarin ik ze herinnerde aan hun belofte:

Hello Wendy,

I've just bought boots at your webshop and thought perhaps it would be smart to let you know, so you can package the boots in such a way I won't have to pay customs charges again.

If I have to pay taxes again, I would really like your mentioned gesture (see email in blue text) of goodwill and split the charges.

Ik kreeg antwoord van een zekere Neil, waarin hij me zei contact op te nemen als ik weer invoerkosten moest betalen.

Uggs uit Nieuw Zeeland: postbode 19 euro betalen

Dit keer kreeg ik geen telefoontje van de douane, maar moest ik de postbode negentien euro invoerkosten betalen. Die had ik niet in huis, en een pinapparaat had hij ook niet bij zich, en dus nam hij de uggs weer mee! Uiteraard was dit op een vrijdag, en dus duurde het tot maandag voor ik ze eindelijk in ontvangst kon nemen.

In de tussentijd mailde ik naar Neil dat ik opnieuw invoerkosten moest betalen.

Hello Neil,

I got my uggs today, but they did charge me another 18 euros again. Luckily not as much as the last time. Could I take you up on your offer to split the costs?

If necessary I can make a scan of the invoice and mail it to you?

Hope to hear from you soon,

Nicole Orriëns
Netherlands

Ik kreeg antwoord van een zekere Bettina, die opnieuw beloofde dat NZ Nature de volgende keer de helft van de invoerkosten voor hun rekening zou nemen. Ze hebben me dus niet de helft van de kosten terug betaald, maar als ik nou nóg een keer bij hen koop dan heb ik een tegoed van zo'n 25 euro.

De Uggs!

Deze Uggs bleken een goede koop: ik kan er prima oplopen, en ze zitten heerlijk. Zelfs toen heel Nederland gebukt ging onder een dikke witte laag sneeuw, waren mijn blote voeten heerlijk warm in mijn Uggs. Wel gleed ik er voortdurend mee uit: de zolen hebben blijkbaar weinig profiel.

Ik draag ze nu zo'n drie maanden fulltime, en het spijt me wel te moeten zeggen, dat de schapenwol behoorlijk wegslijt. Onder mijn hak is het helemaal weg, en bij mijn tenen voel ik ook kale plekken. Ook begint de rechterugg een beetje te rafelen bij de tenen. Nou heb ik ze ook wel intensief gedragen, maar het valt me toch een beetje tegen. Maar goed ze zitten zo lekker, dat ik ze nog steeds voortdurend draag.

uggs uit nieuw zeeland

uggs uit nieuw zeeland

Al met al een redelijk goede koop.

Update Uggs uit Nieuw Zeeland na 1 jaar

uggs uit nieuw zeeland

Ik heb de Uggs van New Zealand Nature voortdurend gedragen, in regen, sneeuw en hagel, en ze zien er behoorlijk verhabbezakt uit. De zolen zijn afgesleten, de hak is gehalveerd, en de wol aan de binnenkant bij de voeten is gedeeltelijk weggesleten. Ze zijn echt 'op'.

Maar oh, wat heb ik er veel plezier van gehad!

Toch zou ik niet zo snel weer bij New Zealand Nature bestellen vanwege de importkosten van zo'n 15 euro. Maar er is goed nieuws, want dat is ook niet nodig, want bij Hartings verkopen ze exact dezelfde schapenleren laarzen als bij NZ Nature voor maar 73 euro, inclusief verzendkosten. Sterker nog: ik hoefde er niet eens importkosten voor te betalen!

Zelfs al zijn ze na een jaar wat afgetrapt: ik kan maar liefst drie paar kopen voor hetzelfde bedrag waarvoor ik één paar 'echte' Uggs heb. En ze zitten verrukkelijk.

Whooga Uggs te klein gekocht

De Whooga Uggs heb ik eigenlijk te klein gekocht... en zijn dus nog als nieuw. Mijn voet meet 23,5 en ik had een maat 38 moeten nemen, maar door alle verhalen over hoe groot Uggs uitvallen koos ik een maat te klein.
Gelukkig kon ik er iemand anders mee verblijden dankzij Marktplaats.

Douane vernietigde Whooga Uggs!

Toen ik voor mijn dochter ook een paar Whooga Uggs bestelde, pikte de douane ze in! Ze zijn vernietigd als 'nep'. Dat komt waarschijnlijk omdat ze in China gemaakt worden, aldus UPS.
Complimenten overigens voor de klantenservice van Whooga Uggs: toen ik ze berichtte over de confiscatie, werd mijn aankoopbedrag zonder blikken of blozen teruggestort.

De beste plek voor echte schapenleren laarzen die ook nog eens betaalbaar zijn, is op dit moment Hartings in Nieuw Zeeland. Bijkomend voordeel is dat de laarzen daar ook echt worden gemaakt.

Uggs uit Nieuw Zeeland ervaring samenvattend

Houd rekening met invoerkosten als je Uggs uit Nieuw Zeeland besteld.

  • Uggs van NZ-Nature zijn van echt schapeleer en echte schapewol en zijn heerlijk warm
  • De maatvoering is vergelijkbaar met ons: ik draag maat 38, en hun Uggs in maat 38 passen goed
  • Houd er rekening mee dat er extra kosten bij komen: invoerkosten. Het hoeft niet, maar het is mij dus al twee keer overkomen. Bij de Supertread Uggs is dat zo'n 35 euro, en bij de Oxford Uggs 19 euro.
  • De Supertread Uggs kun je in de wasmachine wassen
  • Ik vind dat de Oxford Uggs erg snel slijten
  • Ze houden je voeten heerlijk warm
  • De Oxfort Uggs zijn niet geschikt bij gladheid

Op dit moment draag ik Uggs Bailey van Uggs Australia.

Eén reactie

Geef een reactie